Copyright © 2007 by "I.B.W."  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: ibwennekes@gmail.com
SNELLE SERVICE, SCHERPE PRIJZEN!
 
Double click to edit

      

 
 
Hartelijk dank familie Dijkman-Hoffland dat jullie dit naar de kranten gestuurd hebben.

I.B.W. Installatie Bedrijf Wennekes plaatst eerste HRe ketel van regio

Afgelopen woensdag 17 -11 2010 heeft Ruud Wennekes van Installatie Bedrijf Wennekes uit Werkhoven de eerste Remeha HRe cv-ketel in de regio geplaatst. Dit is een HR ketel die ook stroom levert, met 60% minder CO2 uitstoot dan een gewone energiecentrale.De stroom wordt teruggeleverd aan het net. De restwarmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt om het huis te verwarmen.

Pas sinds 1 november 2010 worden  HRe ketels in Nederland geplaatst, met de primeur in de regio voor Ruud Wennekes. Deze eerste plaatsing is gelijk het examen, afgenomen door de fabrikant. Remeha kende Ruud Wennekes het certificaat toe, waardoor hij meer HRe ketels mag gaan plaatsen. De installatie verliep vlekkeloos. Wennekes: “Dit past bij ons streven duurzame ontwikkelingen op de voet te volgen. Wij willen snel gebruik maken van de nieuwste technologie voor energiebesparing.” Hij verwacht geen enkel probleem met de HRe technologie. “Het principe is al 200 jaar oud. Afgelopen jaren zijn er in Nederland 500 ketels getest. Qua betrouwbaarheid zit het dus goed. Sinds de tests zijn er enkele tientallen ketels in Nederland geplaatst. Ik ben er trots op bij de voorlopers te horen”.
De ketel werd geplaatst bij de familie Dijkman-Hoffland in
Werkhoven. Wim Dijkman: “Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan vermindering van de CO2 uitstoot. Het duurzame warmte concept sprak ons aan. Bovendien kan deze HRe ketel honderden euro’s besparen op onze energierekening. Met de forse aanschafsubsidie wordt het ook financieel aantrekkelijk voor een HRe ketel te kiezen.”

Met een HRe ketel heb je een privé energiecentrale in huis. De verminderde CO2 uitstoot wordt op verschillende manieren gerealiseerd. De stroomopwekking is veel efficiënter dan in een grote energiecentrale. Verder treden er geen verliezen op omdat er nauwelijks transport van stroom plaatsvindt. Bovendien wordt de restwarmte gebruikt voor verwarming, en ook dan is nauwelijks transport nodig. In veel gangbare energiecentrales wordt deze warmte niet gebruikt: warm water wordt gewoon geloosd.

Wennekes rekent erop in de komende periode meer ketels te plaatsen. “Remeha heeft er voor dit jaar nog 800 klaar staan. De aanschafsubsidie heeft als doel de komende jaren meer dan 100.000 bestaande woningen te voorzien van duurzame energie. Ik verwacht dus ook in mijn werkgebied een toenemende vraag. Na deze eerste plaatsing ben ik daar uitstekend op voorbereid.”

Onderschrift bij foto: Ruud Wennekes bezig met de plaatsing van de eerste HRe ketel in de regio. Onderin bevindt zich de energiecentrale van de cv-ketel.
Voor informatie: I.B.W. Installatie Bedrijf Wennekes tel. 0343-551816.
REMEHA HRe
HOME     OVER ONS HRe  ACTIE     FOTO'S     CONTACT
Gecertificeerd HRe installateur
Vanaf nu zijn wij als I.B.W. Installatie Bedrijf Wennekes gecertificeerd HRe installateur van de Remeha eVita en mogen deze ketel plaatsen en in bedrijf te nemen.

Na het theorie gedeelte, hebben we nu ook het praktijk gedeelte van de certificering succesvol afgerond. Dit door het plaatsen van de HRe ketel en deze onder toeziend oog van Remeha vakkundig in bedrijf te stellen. Hierdoor zijn wij als 1 van de eerste bedrijven in staat om onbeperkt de HRe ketel te plaatsen en in bedrijf te stellen met 100% support van Remeha.

Graag willen wij ook vertellen over de mogelijkheden tot het besparen van energie en het milieu neem hiervoor contact met ons op.